Hurá do lavic

Prázdniny utekly jako voda, kterou jsme si celé léto užívali plnými doušky. A co teď? Teď hurá do lavic, nebo do školky!

Některé děti čeká velká premiéra, jiné už dobře vědí, jak to chodí. Ať je to tak nebo tak, všechny se potřebují řádně na školní rok připravit. Už jen to množství informací, které se musí do hlaviček dostat, všechny ty tělocviky, bouřlivé přestávky, domácí příprava, kroužky, pomoc v domácnosti – to vše „dá řádně zabrat“!

Na co se tedy zaměřit, aby naše zlatíčka vydržela ten nápor a strávila co nejvíce dnů se spolužáky ve třídě, a ne doma v posteli? Základem je pestrá pravidelná strava s dostatkem vitamínů, minerálů a vlákniny. Proto nezapomínejte zařadit do jídelníčku ovoce, zeleninu, bílkoviny formou kvalitního masa pro podporu svalové hmoty a přiměřené množství sacharidů, protože ty jsou zdrojem energie pro náš mozek.

Další důležitou věcí je bezesporu spánek. Ten nám zabere téměř třetinu života. Celková doba spánku se od narození rychle zkracuje od 17–18 hodin po porodu k 10–12 hodinám ve věku 4 let a dále pozvolněji k celkem stabilní době 7–8,5 hodiny ve věku 20 let.  Proto našim ratolestem dopřejme tento blahodárný čas regenerace pro načerpání sil do následujícího dne. Protože jeho dostatek tvoří základnu pro imunitní systém každého z nás.

V neposlední řadě soustřeďme naši pozornost na vhodnou pohybovou aktivitu, která bude bavit jak nás, tak naše školáky. Každý pohyb, uskutečněný navíc venku, se nám odmění dvojnásob.

Ano, ano, všichni víme… hygiena musí být. Proto dohlédněme u těch menších a nejmenších na mytí rukou především po návratu domů, před jídlem a po použití toalety.

Jak dále můžeme podpořit imunitu našich školáků, když právě na ulici a mezi kamarády se často objevují virová onemocnění, rýma, kašel, nachlazení apod.? V dnešní době existuje například mnoho variant doplňků stravy. A to jak ve formě tablet, bonbonů nebo sirupů pro ty nejmenší. Kromě vitamínu C je dobré pamatovat také na vitamíny A a D, které přispívají k normální funkci imunitního systému.

Nebojte, letos to všichni společně zvládneme! Přejeme hodně zdraví celé rodině a ve škole samé jedničky. :-)

Náš TIP: IMMUNOTROFINA®d 180ml sirup a IMMUNOTROFINA®d 24 tablet